Nove informacije o incidentu u BiH: Troje djece zadržano u bolnici nakon pada sa ringišpila

0
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o incidentu u BiH: Troje djece zadržano u bolnici nakon pada sa ringišpila
Foto: Bljesak.info / Troje djece zadržano na liječenju u mostarskoj bolnici nakon pada sa ringišpila

Nakon pada s ringišpila u Ljubuškom, u Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dovezeno je pet osoba, od kojih su dvije otpuštene kući, a tri zadržane na liječenju. 

"Tri maloljetne osobe zadržane su na liječenju, a dvije su otpuštene kući. Djevojčica rođena 2008. godine hospitalizirana je na Odjelu za dječju hirurgiju. Za sada je riječ o lakim tjelesnim povredama.

Dječak rođen 2010. godine zadobio je teške tjelesne povrede koje trenutno nisu opasne po život. Hospitaliziran je na Odjelu za dječju hirurgiju. Treća osoba, dječak rođen 2010. godine hospitaliziran je na Klinici za neurohirurgiju. Za sada je riječ o lakim tjelesnim povredama", potvrđeno je za Bljesak.info.

Haos na aerodromu u Antaliji: Izraelski avion prinudno sletio, Turci mu odbili nasuti gorivo

Haos na aerodromu u Antaliji: Izraelski avion prinudno sletio, Turci mu odbili nasuti gorivo

Podsjetimo, u četvrtak 30. maja, oko 20 sati dogodila se nesreća na ringišpilu koji se nalazio blizini Gimnazije Ljubuški u Ulici Sestre Silvije Antić. Policijska uprava zaprimila je prijavu od Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški te je odmah po pozivu izašla na mjesto događaja.

"Maloljetne osobe su upućene u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar kako bi se utvrdio stepen povreda", potvrdila je ranije za Bljesak.info glasnogovornica Uprave policije MUP-a ZHK Mila Ćavar, navodeći kako je povrijeđeno šestero djece. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije