Nova tragedija u BiH: Poginuo radnik nakon što se na njega obrušila gomila kamenja

Radiosarajevo.ba
Nova tragedija u BiH: Poginuo radnik nakon što se na njega obrušila gomila kamenja
Facebook / Ranko Drlja bit će sahranjen u danas

U Kreševu je poginuo radnik Ranko Drlja (45).

U policijskom izvještaju koji je objavljen na stranici MUP-a Srednjo-bosanskog kantona (MUP SBK), da je Drlja nastradao na kamenolomu u mjestu Ribnjak - Vrela, općina Kreševo, kada se na njega obrušila veća količina kamenja na radnu mašinu, rovokopač, za kojim je upravljao.

"U ovoj nezgodi navedeni vozač je zadobio teže tjelesne povrede i odmah je prevezen u Dom zdravlja Kreševo, gdje je usljed zadobivenih povreda preminuo", navedeno je u policijskom izvještaju.

Kako je dodano u izvještaju, u saradnji s nadležnim tužilaštvom, uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem.

Od nastradalog Ranka Drlje putem društvemne mreže Facebook oprostili su se i članovi kompanije.

"Duboko potreseni nesretnim okolnostima uslijed kojih nas je napustio, danas se opraštamo od našeg kolege Ranka Drlje. Samozatajan, tih, veoma vrijedan i sposoban Ranko je u firmi Miličević doo radio punih 24 godine kao rukovoditelj građevinskih strojeva.

Uprava firme Kamenolom MILIČEVIĆ D.O.O. Kreševo na adresi Vrela b.b. Kreševo izražava najdublju sućut obitelji pokojnog Ranka Drlje, koji je u subotu, tijekom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka, uslijed nesreće izazvane nesretnim okolnostima, zadobio po život opasne ozljede i nažalost preminuo.

Ne postoje riječi kojima možemo izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu zbog gubitka radnika koji se kod nas uposlio kao mladić sa svojih nepunih 20 godina i za kojega smo imali samo riječi hvale jer je bio odličan, odgovoran radnik i zaista dobar čovjek", naveli su, između ostalog, članovi porodice Miličević, koji su i vlasnici kompanije, u objavi na Facebooku.

Poginuli Ranko Drlja bit će sahranjen danas u 17 sati na Groblju u Blelovićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije