Nova pucnjava u Sarajevu, teško ranjen maloljetnik

Radiosarajevo.ba
Nova pucnjava u Sarajevu, teško ranjen maloljetnik
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U noći između ponedjeljka i utorka na području glavnog grada Bosne i Hercegovine zabilježena je nova pucnjava u kojoj je ranjen maloljetnik.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, pucnjava se dogodila oko 23.30 sati u ulici Zaima Imamovića, kada je osoba inicijala H. H. iz Sarajeva upotrijebila vatreno oružje.

"Tom prilikom je povrijeđen maloljetni Ć. A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje je ljekar konstatirao teške tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice i zadržan je na daljem liječenju. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti, Teška tjelesna povreda i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, gotovo dva sasta nakon pucnjave policijski službenici uhapsili su napadača H. H.", istaknuto je iz MUP-a.

O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije