Nova nesreća u RMU Zenica: Rudar teško povrijeđen

Radiosarajevo.ba
Nova nesreća u RMU Zenica: Rudar teško povrijeđen
Zenicablog / Mjesto Burinog pada
U jami Stranjani, u Rudniku mrkog uglja Zenica, sinoć je došlo do nesreće u kojoj je teške povrede zadobio jedan od rudara.

Kako doznaje Zenicablog, povrijeđen je Muharem Buro, rukovalac gumenih transportera u jami Stranjani.

Buro je pao s visine od oko deset metara, te je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Nesreća na radu dogodila se u noćnoj smjeni na lokalitetu na kojem se deponira ugalj, a Buro je pao sa tzv. mosta sistema transporta uglja, nezvanično, tokom kontrole rada trake koja ugalj vozi preko mosta ka depou. Uviđaj i provjere vode nadležni, a Buro se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona saopćeno je da je sinoć okončana obdukcija tijela rudara Jasmina Đulana, koji je preminuo u Staroj jami. Nije saopćeno šta je uzrok smrti, za sada pod nerazjašnjenim okolnostima. Đulan je preminuo na radnom mjestu, ali nije bilo tragova da je stradao uslijed manevrisanja vagonima, pa se sumnjalo na srčani ili moždani udar.

Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva ZDK-a, rekla je da je obdukcija okončana oko 18 sati u ponedjeljak, ali da Tužilaštvo čeka pismeni nalaz obdukcije, nakon čega će saopćiti uzrok smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije