Noćna akcija u bh. gradu: Za 6 sati "uhvatili" 35 pijanih vozača

1
Radiosarajevo.ba
Noćna akcija u bh. gradu: Za 6 sati "uhvatili" 35 pijanih vozača
FOTO: Screenshot / Alkotest

Na području Bosanske Gradiške je, tokom noći sa subote na nedjelju, realizirana policijska akcija pojačane kontrole vozača u smislu brzine vožnje i prisustva alkohola u krvi.

Za šest sati akcije, odnosno od 20 sati u subotu do 2 sata iza ponoći u nedjelju, kontrolisali su 656 učesnika u saobraćaju.

Svi su bili podvrgnuti alkotestiranju

"Tom prilikom je 35 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu. Kod 19 vozača je utvrđeno 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija 0,81 do 1,50 promila alkohola u krvi, a kod 2 vozača je utvrđeno preko 1,50 promila alkohola u krvi. 29 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama", saopćeno je iz policije.

Najavili su da nastavak avakvih aktivnosti.

"Cilj je podizanje svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", saopćili su iz PU Gradiška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije