Nepažnja / Nije povukao ručnu pa mu automobil završio na dnu Drine

31. 07. 2020. u 14:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz Drine je danas izvučen automobil “reno megan” registarskih tablica Srbije, koji je sletio bez vozača u rijeku, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Kada se vratio, nije bilo automobila. Došao je do obale Drine, koja nije bila daleko od mjesta zaustavljanja i ugledao vozilo kako tone u rijeku. Vozilo se ubrzo našlo na dnu rijeke.

Jedan od organizatora vađenja automobila iz vode Zvorničanin i ronilac Milan Stojkić Kudro nizvodno oko 200 metara od slijetanja automobila pronašao je “reno” na dnu Drine koja je tu duboka oko tri metra.

On je u nekoliko pokušaja roneći, jer kod sebe nije imao odgovarajuću opremu, zakačio sajlu na traktor koji je izvukao automobil na obalu, javlja Srna.

Izvlačenje vozila iz Drine - undefinedFoto: Srna: Izvlačenje vozila iz Drine

“Bilo je izuzetno teško bez ronilačke opreme doplivati do automobila. Drina je u tom dijelu duboka nekoliko metara i izuzetno mutna, što je sve otežavalo da se sajla zakači za čvrst dio automobila kako ne bi prilikom tegljenja popustila”, rekao je Stojkić.

On je dodao da je, uprkos neadekvatnoj opremi, automobil izvađen iz vode na vrijeme, jer nije iscurilo ni ulje ni nafta, čime je riblju fond u tom dijelu rijeke sačuvan.

Vozilo je izvađeno prilično oštećeno jeg ga je Drina prevrtala po kamenitom dnu više od 200 dužnih metara.

Vlasnik “megana” zahvalio je svima koji su pomogli da vozilo bude izvađeno na obalu, uz konstataciju da je svojom nepažnjom ostao bez automobila.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA