Nevjerovatno: Muškarac (26) iz BiH bez vozačke dozvole ima 42.000 KM neplaćenih kazni

3
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Muškarac (26) iz BiH bez vozačke dozvole ima 42.000 KM neplaćenih kazni
Foto: MUP Brčko distrikt / Policija, Brčko / Ilustracija

Policija Brčko Distrikta objavila je da je oduzela vozilo jednom muškarcu (26) koji je imao čak 42.000 KM u neplaćenim saobraćajnim kaznama, iako nema vozačku dozvolu. 

Saopštenje Policije BD prenosimo u cijelosti: 

"Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tako su policijski službenici dana 31.01.2024. godine izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke 'Opel Vectra' lice inicijala Dž.S. rođenog 1998. godine iz Brčkog i utvrdili da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je i da navedeno lice ima dug od 42.094 konvertibilne marke. Zbog osnova sumnje da će lice Dž.S. nastaviti sa vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju još jednom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije