Nevjerovatno: Dok ga je bh. policija istraživala stigla mu još dva ukradena vozila

2
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Dok ga je bh. policija istraživala stigla mu još dva ukradena vozila
Foto: MUP RS / Ranije pronađeno ukradeno vozilo

Nakon što je policija kod D. I. iz Srpca pronašla rastavljen BMW koji ukraden u Austriji, kod njega su ubrzo dovezena još dva rashodovana vozila i to još jedan BMW koji je također ukraden u Austriji, te Mercedes koji je ukraden u Finskoj.

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a RS ispitivali su D. I., nakon što su kod njega na imanju u Seferovcima u Srpcu pronašli djelimično rashodovano ukradeno vozilo.

Međutim, dok se istraživao slučaj utvrđeno je da su u prostorije koje on koristi dovežena još dva u inostranstvu ukradena automobila, a koja su, također, rashodovana.

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

On je potom uhapšen, a nastavlja se dalja istraga o tome ko je još umiješan u ovaj slučaj.

"U pitanju je Mercedes - benz koji je otuđen na području Finske, kao i rashodovani BMW, otuđen u Austriji", navode iz PU Bosanska Gradiška.

O slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se D. I. ispita te da se nakon kompletiranja predmeta protiv istog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije