Nesvakidašnji slučaj u BiH: Penzioner pretukao ženu jer je zapalila cigaretu

0
Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnji slučaj u BiH: Penzioner pretukao ženu jer je zapalila cigaretu
Pixabay / Ilustracija

Penezioner iz Banja Luke D. Š. lakši je za 1.200 KM koliko iznosi novčana kazna za incident koji se dogodio 10. jula 2018. godine na autobuskom stajalištu u Banjoj Luci.

Banjalučanin, inače penzioner sa završenim medicinskim fakultetom, pravosnažno je osuđen u Osnovnom sudu Banja Luka zbog nanošenja povreda sugrađanki B. S., saopćeno je na zvaničnoj web-stranici spomenute pravosudne institucije. Razlog je bizaran - zasmetala mu je cigareta!

U obrazloženju presude se navodi da Sud nije poklonio vjeru iskazu optuženog s obzirom da je isti u suprotnosti sa iskazom svjedoka.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

I sama oštećena u svom iskazu na glavnom pretresu navela je da je kritičnog dana bila na pijaci, a zatim došla do autobuske stanice ispred robne kuće te prišla klupi, spustila ceker. Nakon što je htjela zapaliti cigaretu, optuženi joj istu oteo i bacio, te ju rukama uhvatio za vrat i oborio na beton, te ju gazio nogama po dlanu lijeve ruke, po leđima, a glavu udarao o beton.

Oštećena je istakla da joj optuženi nije dozvoljavao da ustane. Svjedokinja navodi da je optuženi kada su joj prišli građani u pomoć, uletio u prvi autobus i otišao.

Njen iskaz u cjelosti je potvrđen i iskazom svjedokinej O. M. U svom iskazu navodi da je kritičnog dana bila na autobuskoj stanici te da su na klupi sjedili ona, u sredini, dok je oštećena sjedila sa njene lijeve a optuženi sa desne strane.

I ona je navela da je oštećena htjela zapaliti cigaretu, a odmah nakon toga optuženi i oštećena imali su verbalni sukob, gdje joj je optuženi govorio da ugasi cigaretu. Svjedokinja navodi da je ustala sa klupe, te da je nakon toga optuženi gurnuo oštećenu sa klupe, gdje je ista pala na zemlju na koljena i na laktove, a optuženi je par puta udario rukom i nogom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije