Nestao Adin Mustajbegović: Od jutros opsežna potraga na području Olova

Radiosarajevo.ba
Nestao Adin Mustajbegović: Od jutros opsežna potraga na području Olova

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, na čelu s direktorom Fahrudinom Solakom, u ranim jutarnjim satima danas su na području općine Olovo krenuli u potragu za nestalim Adinom Mustajbegovićem, javlja Patria.

Adin Mustajbegović (35) nestao je u subotu 30. januara 2016. godine. Policijskoj stanici Olovo nestanak je prijavljen istog dana u večernjim satima. Nestala osoba posljednji put je viđena u subotu oko 15 sati. Kako je posljednji put viđen pored rijeke Krivaje, a s obzirom na to da se radi o osobi koja boluje od epilepsije, sumnja se na utapanje. 

Federalna uprava civilne zaštite sinoć je stupila u kontakt s općinskom službom CZ Olovo i izvršila je analizu potrebne pomoći, te je odmah izvršena mobilizacija sredstava i ljudstva i u ranim jutarnjim satima 1. februara 2016. godine, na područje općine Olovo uputilo se 25 pripadnika deminerskih timova Tuzla A i B i Sarajevo A i B, ronioci, 2 psa za pretragu terena s vodičima i 4 robotizirane letjelice (dronovi) s posadom i čamci za spašavanje FUCZ.

U pretrazi rijeke Krivaje uključeni su pripadnici Specijalističke jedinice MUP-a ZDK-a s ronilačkom opremom, kao i pripadnici Rafting kluba iz Olova. Izvršena je pretraga korita rijeke Krivaje (u dužini od oko 1000 metara), ali nestala osoba nije pronađena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije