! / Nesreća u BiH: Električar preminuo usljed strujnog udara

16. 09. 2020. u 10:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 113

Policijskoj stanici Teslić, juče iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da su radnici Službe hitne pomoći ove ustanove, obaviješteni da je u mjestu Gornji Teslić, usljed strujnog udara preminuo M.V. radnik ZP „Elektro Doboj“ RJ Teslić.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su utvrdili da su radnici ZP „Elektro Doboj“ izvodili radove na trafo stanici u mjestu Gornji Teslić, te da je najvjerovatnije usljed strujnog udara smrtno stradao M.L. radnik pomenutog preduzeća, prenosi Srpska info. 

"Prilikom uviđaja uz prisustvo ljekara mrtvozornika, Vještaka elektro struke i Inspektora rada zaštite na radu, utvrdili su da je pomenuta osoba, zajedno sa kolegom vršila ispitivanje i zamjenu ulja na trafo stanici, nakon čega su sišli na zemlju. Nastradala osoba je u komandnom ormaru pustila struju i ustanovila da nema napona, nakon čega se ponovo popela na trafo stanicu, do mjesta gdje se nalaze osigurači, nakon čega se čuo prasak, a potom njegov pad na zemlju sa visine od oko pet metara", rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj je naložio da se tijelo pokojnika preveze u prosekturu bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju radi vršenja obdukcije.

KOMENTARI (1)