Drama na Alipašinom Polju: Djevojčica upala u nezatvoreni ratni bunar

Radiosarajevo.ba
Drama na Alipašinom Polju: Djevojčica upala u nezatvoreni ratni bunar
Foto: Čitatelj / Mjesto nesreće

Izlazak u dječji park poslije duge izolacije danas je zamalo bila koban za jednu djevojčicu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Kako su nam prenijeli zabrinuti građani ovog djela Sarajeva, u popodnevnim satima otprilike četverogodišnja djevojčica je upala u nezaštićeni bunar koji je iskopan tokom rata, a nalazi se neposredno uz parka. Sa bunara je neodgovorna osoba ranije uklonila betonskih poklopac!

Srećom djevojčica je, kako nam je potvrđeno, prošla bez ozljeda.

"Jedan mladić se našao u blizini te je skočio unutra, a ja sam je povukao sa sredine bunara, te smo brzo dijete izvukli. Bunar je dubok otprilike pet metara, a u njemu se i sada nalazi otprilike metar vode", ispričao nam je zabrinuti građanin Alipašinog Polja ustupivši nam fotografije s mjesta događaja.

Apelirao je na nadležne da zaštite ovaj bunar i urede parkove kako se ovakvi strašni događaji ne bi dešavali.

"Stradat će nam djeca! Mi građani ovog dijela Sarajeva tražimo da nadležna javna preduzeća hitno poduzmu nešto", dodao je sagovornik portala Radiosarajevo.ba.

O cijelom događaju je obaviještena policija MUP-a Katona Sarajevo.Kako nam je potvrđeno, ovaj slučaj policiji je prijavljen u 16.10 sati. 

"Policijska stanica Novi Grad dobila je dojavu da je malodobna osoba upala u djelomično otvoreni šaht. Ekipa je izašla na lice mjesta i nije zatekla nikoga, ali je utvrđeno da je prijava osnovana", rekli su nam u Operativnom centru MUP-a KS, potvrdivši da dijete nije povrijeđeno te da su ga iz šahta izvuke dvije osobe. 

Kako kažu, kontaktiran je dežurni tužilac koji je naložio da se mjesto fotografira, da nadležno preduzeće sanira šaht te da se sačini službena zabilješka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije