Nesreća kod Sarajeva: Vozio pijan pa uhapšen, jedna osoba teško povrijeđena

0
Radiosarajevo.ba
Nesreća kod Sarajeva: Vozio pijan pa uhapšen, jedna osoba teško povrijeđena
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Kod Sarajeva se sinoć dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a nakon čega je uhapšen 31-godišnji muškarac.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u 19.05 sati,  u ulici 27. juli do broja 32, u mjestu Tarčin, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nesreća.

U nesreći su učestvovala vozila marke Toyota kojim je upravljao S. J. (41) iz Hadžića i Audi A4 kojim je, pod dejstvom alkohola, upravljao I. S. (31) iz Hadžića.

Oba vozača su vozilom Hitne pomoći Kantona Sarajevo, prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Kod S. J. su konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura lijevog ručnog zgloba) a kod I. S. U pitanju su lakše povrede.

O ovome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio da uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo izvrši uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka saobraćajne struke.

U 23.45 sati slobode je lišen I. S.  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije