Nesreća kod Prijedora: Poginuo Gojko Gavranović, povrijeđene tri osobe

Radiosarajevo.ba
Nesreća kod Prijedora: Poginuo Gojko Gavranović, povrijeđene tri osobe

U mjestu Verići nadomak Prijedora dogodio se udes u kojem je poginuo Gojko Gavranović iz Prijedora dok su povrijeđene još tri osobe. Naime, do udesa je došlo na magistralnom putnom pravcu Banja Luka-Prijedor, oko 12 sati.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, u nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo autobus Autoprevoza Kozarska Dubica, kojim je upravljao Marin Milorad, putničko motorno vozilo marke „Suzuki“ kojim je upravljala Rajlić Vlatka (1964) iz Prijedora i teretno motorno vozilo marke  „Volkswagen caddy“ kojim je upravljao Gavranović Gojko (1946) iz Prijedora.

Gavranović je od siline udara preminuo na mjestu događaja, dok je Rajilićeva zadobila tjelesne povrede, kao i dva saputnika u vozilu kojim je upravljala.  

Povrijeđenima je pružena ljekarska pomoć, oni su zbrinuti i smješteni u Klinički centar Banja Luka. 
Uviđaj na licu mjesta nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, Matijaš Slavica, zajedno s ovlaštenim službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.
Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kako bi se utvrdio uzrok saobraćajne nesreće .
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije