Nesreća kod Maglaja: U naletu lokomotive stradao pješak

Radiosarajevo.ba
Nesreća kod Maglaja: U naletu lokomotive stradao pješak

Još jedna tragedija na maglajskom području. U subotu, oko 2 sata, na željezničkoj pruzi u Maglaju u neposrednoj blizini željezničkog mosta, u naletu lokomotive Željeznica Federacije BiH , koja se kretala na relaciji Maglaj – Doboj, smrtno je stradao pješak Sead Husukić (47) iz naselja Jablanica kod Maglaja, javlja Avaz.ba.

Nesreća se desila u neposrednoj blizini željezničkog mosta kojeg, kao najkraći put do grada, koristi gotovo 500 stanovnika naselja Bijela Ploča i Jablanica. Prema pričanju mještana, do sada je na ovom području smrtno stradalo 14 osoba.

Mustafu Mulaomerovića iz naselja Bijela Ploča ekipa Avaza sreće u blizini mjesta nesreće.

“Pruga I željeznički most nama su najkraći put do grada. Davno su vlasti dale obećanje da će se graditi most, ali ništa od toga sve ove godine. Najžalosnije je što ovu prečicu koriste učenici, na putu do obližnje osnovne I srednje škole. Skrate put gotovo za duplo. Svaki dan najmanje pedesetoro djece predje most na jednu ili drugu stranu. Čudim se da nesreće nisu I češće, koliko je ovo opasno mjesto”, priča Mulaomerović.

U kući porodice Husukić nakon tragedije okupili su se rodbina I prijatelji. Svi duboko potreseni I u šoku, pa je malo ko bio raspoložen za razgovor. Seadova sestra Šefija Zahirović kroz suze priča.

“Duša me moja boli, izgubila sam jedinog brata. Nigdje nije radio, nego onako, kada ga ko zovne da uradi neke teže poslove ili iscjepa drva. Cijela porodica živjela je od penzije majke Mevle, Seadova supruga Sajma, kćerka Sena i sin Ado. U petak je, koliko ja znam, išao na džumu, vratio se se kući I ponovno otišao u Maglaj”, priča Šefija.

Uviđaj na licu mjesta nesreće obavili su istražitelji PS Maglaj uz kantonalnog tužioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije