Nepoznati muškarac se predstavljao kao roditelj učenice u Brčkom

Radiosarajevo.ba
Nepoznati muškarac se predstavljao kao roditelj učenice u Brčkom

Jučer se u Petoj osnovnoj školi u Brčkom dogodio incident zbog kojeg su nastavnici i direktor ove šokle pozvali policiju.

Naime, muškarac inicijala Z.B. (1964) je došao u tu školu i predstavio se kao roditelj jedne učenice. 

Kako pišu lokalni mediji, muškarac je bio u alkoholiziranom stanju i osoblje ga je ubrzo istjeralo iz škole, pozvavši policiju. Oni vjeruju kako je cilj bila otmica djeteta, zbog prijašnjeg sukoba ovog muškarca sa njenim ocem. Navodno ga je otac djevojčice prijavio zbog divljanja cestom.

"Jučer smo dobili prijavu da je u Petu osnovnu školu došlo lice koje se lažno predstavljalo kao roditelj jedne od učenica. On je ušao kod pedagoga, no ubrzo je udaljen, a policija je dokumentirala cijeli događaj. Ne možemo reći da se radi o pokušaju otmice, već o blažem deliktu zbog kojeg je upozoren. Mi kontinuirano radimo na održavanju bezbjednosti na području škola i uspostavljamo pojačane mjere zaštite", kazao nam je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Brčko distrikta Halid Emkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije