Nepoznate osobe blizu Sokoca u Audiju pretekle Srbijanke, pištoljem ih usmjeravali da stanu

4
Radiosarajevo.ba
Nepoznate osobe blizu Sokoca u Audiju pretekle Srbijanke, pištoljem ih usmjeravali da stanu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Državljanke Srbije D. B. i I. S. doživjele su traumu dok su se u ponedjeljak vozile automobilom Honda iz Sarajeva prema Beogradu, jer su ih, navodno, kod Sokoca dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio i naoružan, Audijem preticali i pokušavali zaustaviti.

Uplašene Beograđanke su se uspjele sakriti iza jedne kuće pa su nepoznate osobe otišle.

Policija je ubrzo identifikovala osumnjičene, a kako pišu Nezavisne novine, radi se Sokočanima S. B., koji je vozio, i M. A., koji je bio suvozač i od kojeg je oduzet gasni pištolj te će biti prekršajno kažnjen, jer nije utvrđeno postojanje krivičnog djela.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Naime, redakciji "Nezavisnih novina" obratio se A. B., brat jedne od djevojaka, navodeći da su njegova sestra i prijateljica na putu kod Sokoca doživjele veliki šok.

Pogledajte kako je piroman jutros zapalio tri vozila u Sarajevu

Pogledajte kako je piroman jutros zapalio tri vozila u Sarajevu

"Moja sestra je s prijateljicom putovala iz Sarajeva ka Beogradu kada su ih u blizini Sokoca dva nepoznata lica u sivom Audiju pretekla i pokušala zaustaviti. Suvozač sivog Audija ih je vatrenim oružjem usmjeravao u nekoliko navrata da se zaustave", rekao je uznemireni Beograđanin.

Prema njegovim riječima, njegova sestra i prijateljica su pronašle utočište iza jedne od obližnjih kuća, kada su se nepoznati muškarci udaljili.

"Policija je obaviještena i nakon ostavljanja zvanične izjave u stanici policije, sestra i prijateljica su produžile u pravcu Beograda. Nezvanično dobijene informacije iz policije su da su lica privedena i da je oduzeto oružje", rekao je A.B.

On je pohvalio rad policije u Sokocu za koju kaže da je reagovala u roku od nekoliko minuta i odmah izašla na teren.

"Također bih dodao da su sestra i prijateljica po davanju izjave uz pratnju ispraćene sa Romanije. Osumnjičeni su ubrzo identifikovani i procesuirani u skladu sa procedurom", rekao je on.

Slučaj kod Teslića: U crkveno dvorište ušao sa pištoljem

Slučaj kod Teslića: U crkveno dvorište ušao sa pištoljem

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, u 16:20 sati, osoba je prijavila da su se dvije drugarice D. B. i I. S. vozile puničkim motornim vozilom Honda te da ih je u mjestu Podromanija vozilo marke Audi u više navrata pokušalo da obiđe.

"Primijetile su da se dva NN lica nalaze u vozilu te su kroz prozor primijetile da jedan drži pištolj", navode iz policije.

Kako dodaju, policijski službenici iz Sokoca identifikovali su vozilo i utvrdili da je upravljalo lice S. B., a suvozač je lice M.A., oba iz Sokoca.

"M.A. je predao gasni pištolj te mu je izdata potvrda o oduzimanju predmeta. O svemu je obaviješten tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela te da je lice sankcionisano prekršajno izdavnjem prekršajnog naloga u skladu sa članom 70 Zakona o oružju i municiji RS", navode iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije