Nepoznat identitet žene utopljene u Savi, apel građanima

Radiosarajevo.ba
Nepoznat identitet žene utopljene u Savi, apel građanima

U rijeci Savi pod mostom kod Bosanskog Šamca nedaleko od graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom u četvrtak ujutro pronađen je leš nepoznate ženske osobe.

Prema neslužbenim procjenama, tijelo je bilo u vodi oko tri dana, a pronašao ga je radnik koji održava željezničku prugu, nakon čega je odmah obavijestio policiju.

''Tijelo je pronađeno u plićaku rijeke uz desnu, bosanskohercegovačku obalu. Riječ je o ženskoj osobi od šezdesetak godina'', kažu izvori Avaza iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Orašju. 

Prema opisu iz policije, žena kraće plave kose na sebi je imala smeđi kaput, crnu suknju i helanke, a na nogama smeđe čizmice s krznom.

Dežurni ljekar domaljevačko-šamačkog Doma zdravlja obavio je vanjski pregled tijela, a potom je u četvrtak navečer patolog, dr Anto Blažanović iz Opće bolnice u Vukovaru utvrdio da je smrt nepoznate žene nastupila utapanjem. Ne znaju da li je voda možda donijela tijelo s hrvatske strane, iz neke pritoke Save, ili se žena utopila na mjestu gdje je i pronađena.

''Molimo građane da se, ukoliko prepoznaju osobu prema opisu, jave u najbližu policijsku stanicu ili u MUP Posavskog kantona'', kažu policijski izvori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije