Slučaj u BiH: Ranio sebe tokom džume

Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Ranio sebe tokom džume
FOTO: Facebook / Džamija u Gladnom polju

Sarajevska policija jučer oko 13.30 sati obavještena je da je došo do upotrebe vatrenog oružja u dvorištu džamije Gladno polje na Ilidži.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Ilidža, koji su potvrdili navode prijave, te došli do saznanja da je tokom džuma namaza došlo do samopovrijeđivanja lica K.I., roden 1981. godine iz Sarajeva.

Povrijeđeni je prevezen do Doma zdravlja Ilidža, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć a nakon toga je kolima hitne medicinske pomoći transportovan u Kliniku uregentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCIS), gdje je su ljekari konstatirali lahke tjelesne povrede.

“O na vedenom događaju obaviješten je i kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je naložio da se uviđajne radnje izvrše na licu mjesta upotrebe vatrenog oružja i mjestu pronalaska putničkog vozila "Seat" kao i pretres pomenutog vozila, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa. Prilikom pretresa vozila prnađen je pištolj srebrene boje sa dva pripadjuća okvira i 14 metaka" - navedeno je u izvještaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije