Nastavljena SIPA-ina akcija Kajak: Oduzeto oružje u Zvorniku

Radiosarajevo.ba
Nastavljena SIPA-ina akcija Kajak: Oduzeto oružje u Zvorniku
Foto: SIPA / Ilustracija

Postupajući po naredbama Okružnog suda Bijeljina, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, danas su (18.8.2020. godine) u Zvorniku ispitali jednu osobu u svojstvu osumnjičene i pretresli jedan stambeni objekat, s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnog djela iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli automatsku pušku, 1800 komada municije, ručnu bombu, 750 grama TNT eksploziva, više spremnika za municiju i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Podsjećamo, SIPA je danas provela operativnu akciju kodnog naziva "Skuter".

Pretreseni su objekti na šest lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku zbog postojanja osnova sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona „Nedozvonjen promet akciznih proizvoda“, saopćeno je iz SIPA-e.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Skuter“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije