Nastavljena privođenja vlasnika firmi zbog pranja novca i zloupotrebe položaja

Radiosarajevo.ba
Nastavljena privođenja vlasnika firmi zbog pranja novca i zloupotrebe položaja
U poslijepodnevnim satimau prostorije Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) je nastavljeno privođenje osumnjičenih za pranja novca i zloupotrebu položaja, u okviru akcije "Zadruga".

U nastavku operativne akcije kodnog naziva Zadruga, čija je realizacija počela jutros prema nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS-a su uhapsili su više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s pranjem novca i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Kako saznajemo, danas je uhapšeno i ispitano nekoliko rukovodilaca firmi iz Sarajeva.

Glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić rekla je da zasada nije moguće govoriti o detaljima, te potvrdila da se akcija nastavlja, kao i da je pretresima obuhvaćeno 30 lokacija.

Dodala je da se planirane aktivnosti realiziraju pod nadzorom Tužiteljstva KS-a i u koordinaciji s MUP-om KS-a, Poreznom upravom Federacije BiH, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSABiH).

Više informacija o toku i rezultatima spomenute akcije bit će poznato naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije