Nastavljen crni niz: U julu na bh. putevima život izgubilo 20 osoba

N. K.
Nastavljen crni niz: U julu na bh. putevima život izgubilo 20 osoba
Foto: Radiosarajevo.ba / Saobraćajna nesreća na Alipašinom Polju

Na putevima u Bosni i Hercegovini nastavljen je crni niz...

Naime samo u mjesecu julu je u saobraćajnim nesrećama poginulo čak 20 osoba, prema podacima kojima raspolaže portal Radiposarajevo.ba.

Početkom jula, tačnije prvog dana ovoga mjeseca, u mjestu Zovik kraj Hadžića (naselje kraj Sarajeva), voz je udario starijeg muškarca koji je nažalost, podlegao je povredama. 

Pet dana poslije dogodila se stravična nesreća na lokalnom putu u mjestu Kukolje kod Srpca. U ovoj nezapamćenoj tragediji poginula su trojica mladića iz Laktaša, Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25).

Tragično stradali mladići iz Laktaša - undefined

Foto: Srpskainfo: Tragično stradali mladići iz Laktaša

Sedmog jula, jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u mjestu Donja Koprivna kod Cazina. Naime, dva pješaka kretala su se cestom kada je iz pravca Bužima na njih naletio automobil. Navodno je riječ o ocu i sinu. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac srednjih godina je preminuo na licu mjesta, dok je mladić zbog težine povreda zadržan na liječenju u bolnici.

Dan poslije, 8. jula, na regionalnom putu Zalužani-Glamočani, u mjestu Trn, općina Laktaši dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovali N.M. u putničkom automobilu Audi i S. K. u putničkom automobilu golf. Vozač Golfa zadobio je povrede, a 21-godišnjakinja, suvozačica iz Audija dan poslije je preminula od zadobivenih povreda.

Dvadesetpetogodišnja djevojka podlegla je od zadobijenih povreda u bolnici Kasindol nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ljubogošta-Mokro, opština Pale 10. jula ove godine. U ovoj nesreći čak pet osoba, od kojih je jedno djevojka koja je preminula, povrijeđeno je u ovom sudaru.

Istog dana, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 23 sata u mjestu Osoji, općina Bužim, smrtno je stradao mladić. U nesreći su učestvovala dva vozila. Smrtno je stradao vozač Golfa, 21-godišnji mladić, dok je njegov suvozač koji također ima 21 godinu, zadobio teške tjelesne povrede.

Uznemirujuće fotografije automobila u kojem su stradali mladići iz Laktaša - undefined

Foto: ATV: Uznemirujuće fotografije automobila u kojem su stradali mladići iz Laktaša

Mirjana Kajkut Ivanković (36) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se 11. jula oko 3.15 sati dogodila u Ulici Rade Radića u banjalučkom naselju Vrbanja. Do nesreće je došlo kada je nesrećna žena izgubila kontrolu nad automboilom “BMW” i sletjela sa puta.

Dan poslije, 12. jula, teška saobraćajna nesreća dogodila se na putu Gradačac - Ormanica u mjestu Vučkovci, a u udesu Volkswagen Touarega i Hyundaija smrtno je stradao vozač Hyundaija.

Također, ovoga dana, na magistralnom putu Prijedor – Kozarska (Bosanska) Dubica, u mjestu Međuvođe, desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 56-godišnji biciklist iz Kozarske (Bosanske) Dubice. Biciklistu je oko 21.20 sati udario putnički automobil Audi 80, kojim je upravljala osoba inicijala D.K. iz Kozarske (Bosanske) Dubice.

Ilustracija - undefined

Radiosarajevo.ba: Ilustracija

Jedan 57-godišnji muškarac poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila 16. jula u mjestu Kabilići kod Livna. U saobraćajnoj nesreći povrijeđene su četiri osobe, među njima i 13-godišnja djevojčica. U nesreći su učestvovala motorna vozila Volkswagen Golf kojim je upravljao S. S. (48) i Fiat Punto za čijim upravljačem je bio S.B. (72). 

Suvozač iz Golfa, O.S.(57) preminuo je na putu do bolnice, dok su vozač S.S. i putnik B:D. (67) iz Glamoča teško povrijeđeni. Oni su prevezeni u bolnicu u Mostaru. Vozač Fiata S. B. i njegova maloljetna putnica A. B. zadobili su lakše povrede.

U četvrtak, 19. jula, u 13:25 sati Policijska uprava Konjic obaviještena je o saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubila jedna osoba. Naime, u selu Bulatovići kod Konjica došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao S.M. (1970.) iz Mostara. Kako je tada saopćeno iz MUP-a HNK, vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, sletio u provaliju, te je na mjestu nezgode poginuo.

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći u mjesti Prijakovci, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, koja se dogodila 20. jula. Ova saobraćajna nesreća se dogodila u 17.50 sati, a u njoj su učestvovali motocikl i automobil, koji se zapalio.

Dan poslije, 21. jula, jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini mjesta Strojice, opština Šipovo. U sudaru dva vozila smrtno je stradao četrdesetosmogodišnji muškarac. U drugom vozilu lakše su povrijeđene dvije osobe.

Četrdesetosmogodišnji Prnjavorčanin poginuo je 22. jula na njivi u mestu Šarinci. Nesreća se dogodila tokom rada sa traktorom.

U Tuzli se u ponedjeljak, 29. jula, oko 11.40 sati, u blizini raskrsnice Kula, odnosno kod Doma penzionera, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješakinja starije životne dobi i teretno motorno vozilo. Pješakinja je nakon saobraćajne nezgode od zadobivenih povreda preminula.

Samo tokom utorka, 30. jula na putevima u BiH život su izgubile tri osobe, a više ih je povrijeđeno u odvojenim teškim nesrećama na području Kotor Varoša, Doboja i Gacka.

Naime, prvo se dogodila veoma teška nesreća u utorak poslijepodne u mjestu Božinci kod Doboja, gdje je poginuo Mladen Poljašević (18). Ova nesreća se dogodila oko 17 sati kada su se sudarili automobil „audi“ kojim je upravljao otac nastradalog mladića Miroslav Poljašević iz Doboja, zatim „golf“, koji je vozio B.G. iz Žepča, i kamion „man“, čiji je vozač poslije nesreće pobjegao s lica mjesta. Od jačine sudara na licu mjesta poginuo je Mladen Poljarević, dok je njegov otac zadobio teške povrede. U ovoj nesreći povrijeđeni su vozač „golfa“ i dva saputnika iz tog vozila.

Druga nesreća se dogodila u kotorvaroškom naselju Slatina kada su se sudarili motocikli, kojim su upravljali Miodrag Pucarević (24) i Dario Slavnić iz Kotor Varoša. Tom prilikom život je izgubio Pucarević. Sa Slavnićem je na motociklu bio i M.M. (25) iz Kotor Varoša, koji je povrijeđen.

Mladić iz Gacka Dejan Milidrag poginuo je istoga dana u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Gacko – Nevesinje, u mjestu Rudo Polje. On je bio za volanom „BMW“,  a njegov suvozač  je teško povrijeđen i odmah je prebačen u Bolnicu Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije