Nastavak akcije "Jaguar": FUP uhapsio Sarajliju, bio je dio kriminalne grupe

0
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije "Jaguar": FUP uhapsio Sarajliju, bio je dio kriminalne grupe
Foto: FUP / FUP / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u nastavku akcijekodnog naziva "Jaguar", uhapsili su A. R. (24) iz Sarajeva.

Sarajlija se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela . izazivanje opće opasnosti, teška tjelesna povreda i iznuda, a sve u vezi sa članom 340. KZ FBiH - udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imonvine koju 24-godišnjak koristi.

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Tom prilikom su pronađeni mobiteli i sim kartice koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

"Uhapšeni se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršili pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudili novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže povrede", preciziraju oz FUP-a.

Osumnjičeni će biti kriminalistički obrađen te će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu HNK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije