Nasilnici pretukli policajca u Sarajevu: Trojica uhapšena, za trojicom se traga

Radiosarajevo.ba
Nasilnici pretukli policajca u Sarajevu: Trojica uhapšena, za trojicom se traga

U sarajevskom naselju Jagomir prošle sedmice je šest muškaraca napalo policajca inicijala H.K. (1966.) koji se vraćao kući s posla.

Policajac je u automobilu bio sa suprugom, kada se u jednom trenutku, piše Avaz, ispred njih ispriječila Lancia u kojoj je bilo više osoba.

Policajac je pokušao preći preko jednog mostića, no vozač Lancie je prvo izgurao njegovo vozilo s ceste, a onda su muškarci istrčali iz vozila i počeli ga udarati šakama i nogama kroz prozor. Dvojica su skočila na automobil i, skačući po njemu, napravili veliku štetu.

 

Drama je trajala nekoliko minuta, a nasilnici su potom pobjegli.

Policajac je odmah obavijestio kolege, pa je započela žestoka potjera za Lanciom diljem Sarajeva

Nasilnici su uhvaćeni u ulici Koševo i trojica su uhapšena, ali trojica su pobjegla. Vrijedi naglasiti da su uhapšena trojica napala policajce koji su ih hapsili. 

"Dana 23. jula u 23 sata, policijski službenici Druge PU su uhapsili lica: N.D. rođen 1989. godine iz Foče, M.H. rođen 1988. godine i V.B. rođen 1988. godine, obojica iz Sarajeva. Povrijeđenom licu H.K. ljekarska pomoć je ukazana u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede i odakle je upućen na kućno liječenje", saopćeno je tada iz MUP-a.

Nezvanično, motiv napada na policajca je svađa u saobraćaju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije