Napio se pa bratu blizancu motorkom isjekao vrata na kući

Radiosarajevo.ba
Napio se pa bratu blizancu motorkom isjekao vrata na kući
Pixabay / Ilustracija
Armin Gerović (36) iz Bratunca uhapšen je nakon što je u roku od dva sata napao dva poznanika, polupao Golf i motornom pilom isjekao vrata na porodičnoj kući brata blizanca Izudina u selu Glogova kod Bratunca.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, saopćeno je da se sve desilo u utorak, prvog dana Ramazanskog bajrama, u popodnevnim satima. Kazali su da je osumnjičeni u vrijeme počinjenja krivičnih djela bio pijan i u krvi je imao 1,55 promila alkohola.

Tokom istrage je utvrđeno da je Gerović prvo oko 18 sati napao poznanika F. K. kome je polupao Golf. 

"On je tokom sukoba s F. K. pesnicom razbio staklo na njegovom automobilu i pobjegao. Samo 40 minuta kasnije Gerović je došao u sukob s komšijom E. H. koga je pivskom flašom udario u glavu. Povrijeđeni je prevezen u bolnicu u Bratuncu i utvrđeno je da je zadobio lakše povrede. Gerović je i ovaj put pobjegao, ali se nije smirio", kazao je izvor blizak istrazi za Glas srpske.

Dodao je da su nakon tog slučaja policijske patrole krenule u potragu za Gerovićem.

Međutim, prije nego što su uspjeli da ga pronađu, policijsku pomoć zatražio je nasilnikov brat blizanac Izudin Gerović.

"On je policiji prijavio da se Armin oko 20.30 sati sukobio s njim nakon čega je motornom testerom isjekao vrata na kući. Nakon ove prijave nasilnik je uhapšen", rekao je izvor blizak istrazi.

U bijeljinskom CJB-u, navodeći inicijale, kazali su da Gerovića sumnjiče za oštećenje tuđe stvari i nanošenje lake tjelesne povrede. Nisu navodili druge detalje ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije