Napadnuti bijeljinski policajci: Savladali osobu s tri potjernice

Radiosarajevo.ba
Napadnuti bijeljinski policajci: Savladali osobu s tri potjernice
Nezavisne / Tomić i Sekulić

Policajci Sanja Tomić i Marinko Sekulić iz Bijeljine povrijeđeni su preksinoć dok su savladavali Mevludina Djedovića (60) iz Lopara, za kojim su bile na snazi tri potjernice zbog krivičnih djela, dok im je pokušavao pobjeći te napao policijsku patrolu.

Sve se odigralo u utorak naveče u bijeljinskoj ulici Galac kada je patrola u rutinskoj kontroli zaustavila Renault u kojem su bile tri osobe. 

Kako je za "Nezavisne" ispričala Sanja Tomić, tokom provjera osoba iz vozila kolega im je dojavio da su za Djedovićem, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, na snazi tri potjernice. 

"Također mi je javio da se radi o osobi sklonoj pružanju otpora te da pripazimo i da opreznije postupimo. U tom trenutku on je primijetio da se nešto dešava i krenuo je da bježi. Bila sam u autu, a kolega koji je bio ispred potrčao je za njim pa sam i ja krenula vozilom za njima", ispričala je Tomićeva. 

Ističe da se radi o fizički veoma spremnoj osobi, ali su ga ipak uspjeli savladati pa mu je njen kolega stavio lisice na ruke. 

Njen kolega Sekulić, koji je zadobio povredu noge, ispričao je da osumnjičeni u prvi mah prilikom kontrole nije davao znakove nervoze niti druge sumnje, što on kao iskusni policajac uglavnom prepoznaje. 

Dodaje da je, dok su ga koleginica i on savladavali, muškarac nasrtao na njih i pokušavao se otrgnuti, a zatim je sa zidane ograde uzeo crijep kojim je pokušao udariti njegovu koleginicu u glavu, ali je ona to blokirala rukom, te su ga zajedno uspjeli savladati. Djedovića su njihove kolege iz Kantona Tuzla potraživali zbog napada na službeno lice i teške krađe. 

Policijska uprava Bijeljina Djedovića tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije