BiH: U alkoholiziranom stanju napali policajca, pokušali spriječiti hapšenje

0
Radiosarajevo.ba
BiH: U alkoholiziranom stanju napali policajca, pokušali spriječiti hapšenje
Foto: Screenshot / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši 18. januara 2021. godine slobode su lišili tri lica inicijala B. R., S. Đ. i T. R. iz Laktaša zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Policijskoj stanici Laktaši, istog dana u 22:40 sati, prijavljeno je da se ispred ugostiteljskog objekta na području opštine Laktaši čuje buka i galama.

Policijski službenici su izlaskom na lice mjesta, ispred ugostiteljskog objekta, zatekli lica B. R., S. Đ. i T. R.

Po dolasku policijskih službenika lice B. R. je istima uputilo uvrede, a potom se dalo u bijeg.

Nakon što je sustignut i u toku lišenja slobode istog, lica inicijala S. Đ. i T. R. su fizički napali na policijskog službenika udarajući ga rukama u predjelu cijelog tjela, u namjeri da spriječe lišenje slobode lica B. R.

Sva lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno kod lica inicijala B. R. 1,74 g/kg alkohola u organizmu, kod lica S. Đ. 1,17 g/kg alkogola i kod lica T. R. 0,94 g/kg alkohola u organizmu.

Povrijeđenom policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Laktaši.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se dostavi protiv lica B. R., S. Đ. i T. R. izvještaj u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije