Napad u Sarajevu: Mladići nanijeli povrede policajcima i oštetili im vozilo

Radiosarajevo.ba
Napad u Sarajevu: Mladići nanijeli povrede policajcima i oštetili im vozilo
Jučer, oko 14.20 sati, policijski službenici V Policijske uprave uhapsili su M.A., rođen 1995. godine u Tuzli i M.S., rođen 1991. godine u Srebrenici, oba nastanjena u Vogošći, pod sumnjom da su napali policajce i oštetili im vozilo.

Kako se navodi u informaciji MUP-a KS, dvojac je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da su napali službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, oštetili tuđe stvari i nanijeli lakše tjelesne povrede.

„Isti su u ulici Braće Halać, općina Vogošća, fizički napali policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede. Tom prilikom navedena lica su oštetila službeno putničko motorno vozilo marke "VW Golf 5", vlasništvo MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici ovog Ministarstva, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja“, poručuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije