Nakon ubistva u Sarajevu: Predložen pritvor za Marokanca zbog straha od bjekstva

Radiosarajevo.ba
Nakon ubistva u Sarajevu: Predložen pritvor za Marokanca zbog straha od bjekstva
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / S mjesta događaja

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor Marokancu inicijala A.K., uhapšenog zbog ubistva drugog migranta, također iz Maroka.

"Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Maroka inicijala A.K. zbog krivičnog djela ubistva. Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog", saopćili su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su dva migranta iz Maroka koji se dovode u vezi sa ubistvom trećeg migranta, koje se desilo na Ilidži 31. avgusta.

Jedan je osumnjičen za ubistvo, a drugi za pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i on je pušten s obzirom na to da je dobio status svjedoka.

Iz Tužilaštva su danas naveli da je, nakon međusobnog sukoba, osumnjičeni u predjelu grudnog koša nožem nanio smrtonosnu povredu drugom Marokancu.

On je to i priznao u izjavi, što je za Radiosarajevo.ba kazao Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog za ubistvo.

Između ostalog, uhapšeni migrant je ispričao da ga je ubijeni Otoman Silan ranije četiri puta pokušao silovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije