Nakon nesreće u kojoj joj je stradala porodica: Preminula i Nikolina Đedovac

E. H.
Nakon nesreće u kojoj joj je stradala porodica: Preminula i Nikolina Đedovac
Nakon teške saobraćajne nesreće, u kojoj je preminuo bračni par Đedovac i njihova kćerka kada je voz udario putničko vozilo na pružnom prijelazu u dobojskom naselju Grabovica, preminula je i Nikolina Đedovac (18), druga kćerka preminulog para.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdili su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su nam kazali da je pacijentkinja, koja je bila u izuzetno teškom stanju, preminula jučer u 21.40 sati.

"Uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja ova pacijentkinja, koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je jučer. Napominjemo da je pacijentkinja N. Đ. u nedjelju, 12. marta u 6.45 sati primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, s teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome", kazali su nam iz UKCRS-a.

Zbog ove saobraćajne nesreće, u kojoj su poginula tri člana porodice iz naselja Stanovi, u Doboju je proglašen Dan žalosti, a Administrativna služba grada navodi da je na ovaj dan obavezno isticanje zastava na pola koplja na zgradu Gradske uprave, javnim poduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad.

Elektronski i drugi mediji, te organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti na području grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije