Nakon što je zapalio ženu: Objavljeni novi detalji o slučaju koji je zgrozio BiH

Radiosarajevo.ba
Nakon što je zapalio ženu: Objavljeni novi detalji o slučaju koji je zgrozio BiH
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Branislav Stanivuković (43) iz Srpca osumnjičen je da je nevjenčanu suprugu M.M. (33) polio benzinom, a potom zapalio pred njenom kćerkom na cesti u Laktašima, u blizini kuće njene majke, a tu kuću, kako su za Nezavisne novine potvrdili mještani, takođe je on zapalio prije nekoliko godina.

Kako su za ispričali mještani Mrčevaca, gdje se u ponedjeljak ujutro desio ovaj stravičan događaj, tog dana vidjeli su dvije žene koje su prošle cestom, dok ih je muškarac polako pratio automobilom.

"Sa ženom je pješice išla jedna tinejdžerka, a muškarac ih je pratio automobilom. One gledaju pravo i neće da uđu u auto, a on vozi u prvoj brzini prema izlazu iz sela. Ubrzo smo čuli da je dolje uz cestu prema Aleksandrovcu on nju valjda polio benzinom i zapalio. Neko kaže da je navodno trčao za njom po livadama, ali ništa nismo vidjeli", rekao je jedan mještanin.

Kako kažu, nesrećna žena živjela je kod Srpca s nevjenčanim suprugom, a u Mrčevcima kuću ima njena majka, koja inače živi u inostranstvu, pa je povremeno dolazila u to mjesto kod rodbine.

Takođe su ispričali da je on kuću njene majke zapalio prije nekoliko godina te da su je rođaci molili da ga ostavi, jer je pio i bio prijek.

"Bili su oni u nedjelju tu na slavi Sveti Sisoje, a i tu je bilo neke svađe. Čovjek je ljubomoran i prijek, valjda je i tu sve polomio. Ona je, koliko smo čuli, u ponedjeljak bila na poslu, kada je pozvao telefonom i prijetio joj, te joj rekao da dođe majčinoj kuće jer ju je zapalio. Valjda je tu došla s posla s kćerkom", pričaju mještani.

Ističu da se nesrećna žena, kada je vidjela da joj nije zapaljena kuća, uputila nazad s kćerkom pješice, a on ih je pratio.

"Ja sam čula da ljudi pričaju kako joj je on rekao da će kupiti gorivo da je zapali. Bože sačuvaj, je li moguće da je on to uradio? Navodno je bježala i vrištala, pokušao je da je ugura u auto. Kako je to tačno bilo - ne znamo, samo da se ona izvuče", rekla je mještanka koja je željela ostati anonimna.

Povrijeđena žena je s teškim opekotinama primljena u Univerzitetski klinički centar RS u Banja Luci, a kako je saopćeno iz ove ustanove, opekotine su zahvatile oko 50 posto tjelesne površine.

"Priključena je na aparat za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena", saopćili su juče iz UKC-a i dodali da su neizvjesne prognoze u vezi s njenim stanjem.

Kako je danas saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, osumnjičeni Stanivuković je u ponedjeljak oko 9.30, u mjestu Aleksandrovac, vanbračnu suprugu M.M. nakon verbalnog sukoba polio benzinom i zapalio.

On je sproveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i nakon ispitivanja postupajući tužilac odlučiće o prijedlogu za pritvora.

Branislava Stanivukovića je ovog mjeseca Okružni sud u Banjoj Luci osudio na tri godine robije zbog šverca narkoticima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije