Nakon što je pretučen načelnik Bratunca - uhapšeno više osoba

3
Radiosarajevo.ba
Nakon što je pretučen načelnik Bratunca - uhapšeno više osoba
Foto: Bratunac.ba / Srđan Rankić

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su jučer napale načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića. 

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da su uhapsili N.M. iz Bratunca zbog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“, a G.S. i N.M iz Srebrenice zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, javlja Srpskainfo

"Policija je izašla na lice mjesta po prijavi S.R. od istog dana u 11.40 časova, da su ga N.M. iz Bratunca, G.S. i N.M. iz Srebrenice fizički napali u ugostiteljskom objektu u Bratuncu, te tom prilikom oštetili mobilni telefon Ž.D. iz Bratunca", rekli su PU Zvornik.

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih

Nakon toga je S.R. se radi ukazivanja ljekarske pomoći javio u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, gdje se tom prilikom doktor nije mogao izjasniti o stepenu povreda, a nakon čega je povrijeđeni pušten na kućno liječenje. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je saopštio da se nakon preduzimanja svih mjera i radnji i dokumentovanja događaja tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda“ i Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije