Nakon pucnjave u Sarajevu: Amel Jašarević priznao da je pucao u Mehmeda Ramića

3
I.S.
Nakon pucnjave u Sarajevu: Amel Jašarević priznao da je pucao u Mehmeda Ramića
CIN / Omar Mehmedbašić

Nakon sinoćnje pucnjave u sarajevskom naselju Pofalići, u kojoj je smrtno stradao Mehmed Ramić, priveden je Amel Jašarević.

On je danas saslušan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ovu informaciju potvrdio je Omar Mehmedbašić, advokat za portal Radiosarajevo.ba.

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

"Da, Jašarević je saslušan jutros u četiri sata. Priznao je da je pucao, što ima određenu težinu na sudu", rekao je Mehmedbašić.

Dalji detalji, za sada, nisu poznati.

Podsjetimo da se i sarajevska policija jutros oglasila o ovom slučaju.

"Dana 12.12.2021.godine u 21:15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica.

zlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M. R., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na mjestu događaja zatečeno je lice A. J., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

Pomenutog dana u 23:50 sati A. J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A. K., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije