Nakon pucnjave u centru Sarajeva: Počinitelji pušteni na slobodu

Radiosarajevo.ba
Nakon pucnjave u centru Sarajeva: Počinitelji pušteni na slobodu

Prva policijska uprava obaviještena je u utorak oko 1.20 sati da je u ugostiteljskom objektu Bonaca, općina Centar Sarajevo, zabilježeno  narušavanje javnog reda i mira.

Naime, nakon tuče više lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Radeći na rasvjetljavanju  navedenog krivičnog djela, istog dana u 1.50 sati, uhapšeni su slobode Č. A., rođen 1979. godine u Sarajevu i Č. F., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti).

Prilikom pretresa kod Č. A, kako je potvrđeno iz MUP-a KS-a, pronađen je i oduzet pištolj marke “HS”, cal. 9 mm, s okvirom i 13 metaka istog kalibra, kao i oružni list za navedeno oružje.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a nakon završene kriminalističke obrade Č. F. i Č. A. su otpušteni iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju pomenutog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije