KS / Nakon pucnjave na Baščaršiji: Uhapšen muškarac koji je teško ranio žensku osobu

21. 11. 2019. u 11:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

U srijedu u 08:05 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica koje se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Nove informacije o pucnjavi na Baščaršiji: Policija traga za napadačem

U jutarnjim satima došlo je do pucnjave na Baščaršiji u ulkici Kujundžiluk, a tom prilikom povrijeđena je jedna ženska osoba koja je prevezena na KUM KCUS-a.


Tom prilikom je povrijeđena M.M., rođena 1977.godine u Mostaru, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, intenzivnim i efikasnim aktivnostima, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine-Sektora kriminalističke policije i Prve PU, su dana 21.11.2019. godine u 02,15 sati, pronašli i lišili slobode lice M.K., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo u pokušaju".

Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA