Nakon nesreće na bh. skijalištu: Poznato zdravstveno stanje povrijeđenog skijaša

Radiosarajevo.ba
Nakon nesreće na bh. skijalištu: Poznato zdravstveno stanje povrijeđenog skijaša
Foto: Čitatelj / Ilustracija

Na skijalištu Kozara jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede u utorak navečer.

Kako je jučer potvrdila Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor za Radiosarajevo.ba, ova osoba se sa još dvije popela se na mašinu koja služi za uređivanje staza da bi se prevezli do vrha staze.

"U jednom momentu, plastični dio mašine je pukao i to lice je palo pod valjke koji služe za uređivanje staze", rekla je Alendarević jučer.

Ovaj muškarac je prebačen u UKC RS u Banjoj Luci, te je imao povrede opasne po život.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba danas je kontaktirala UKC RS kako bismo saznali zdravstveno stanje povrijeđenog skijaša.

"Dana 13. januara u 1:05 sati u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra RS vozilom Službe hitne pomoći Prijedor dovezen je A. K. (1993). Pacijent je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS. Pacijent je zadobio povredu noge i krvnih sudova noge i operativno je zbrinut. Za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno", naveli su iz ove bolnice za Radiosarajevo.ba.

Napomenuli su kako će muškarac ostati u ovoj bolnici do daljnjeg na liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije