Nakon godinu dana podignuta optužnica za užasan zločin kod Novog Travnika

0
Radiosarajevo.ba
Nakon godinu dana podignuta optužnica za užasan zločin kod Novog Travnika
Foto: AA / Zgrada Tužilaštva SBK

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv M.J.(54) koji je u stanju neuračunljivosti i u naletu velikog bijesa ubio svoju tetku L.J. u selu Gornje Putićevo kod Novog Travnika 13. decembra 2020. godine.

Nesrećna žena ubijena je oko 23 sata kada se njen nećak kući vratio pijan.

Inače, kako je navedeno u optužnici, a što su utvrdili vještaci zločin je počinio u stanju neuračunjivosti.

Kobne noći M.J je u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola. Čim su ga pred kuću dovezli njegovi prijatelji M. Č. i N. Š., a nakon što je tetka otvorila vrata on je nasrnuo na nju poslije kraće verbalne prepirke.

Nanio joj je više snažnih udaraca u glavu i prsa.

Prilikom obdukcije vještak medicinske struke zabilježio je strahovite povrede grudnog koša i rebara koja su bila polomljena, a starica je imala hematome po glavi i cijelom tijelu. Takođe, strahovite povrede bile su joj nanesene po vratu te rukama i nogama uslijed čega je nastupila smrt.

Prema navodima optužnice uputio se prema kući V. R. u mjestu Stojkovići. U blizini te kuće ga je uočila policijska patrola. Policajci su mu prišli, a on je bacio nož, pojašnjava se u saopćenju Tužilaštva SBK

Nakon toga ga legitimišu i privode ga u prostorije MUP-SBK gdje im je ispričao šta je uradio.

Sudija za prethodni postupak odlučio je da optuženom produži pritvor, ali zbog svog stanja neuračunjivosti za vrijeme trajanja ove mjere bit će čuvan u Psihijatrijskoj klinici

Kako se navodi u saopćenju Tužilaštva, za ova krivična djela može se izreći kazana zatvora od 3 do 10 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije