Četiri dana bježali od policije: Odbjegle pljačkaše Binga sprovest će u pritvor

E. H.
Četiri dana bježali od policije: Odbjegle pljačkaše Binga sprovest će u pritvor
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Nakon što su sinoć uhapšeni, odbjegli pljačkaši Saša Martinović i Enis Mrav, koji se sumnjiče za pljačku dvije poslovnice tržnog centra Bingo u Sarajevu i Bugojnu, danas će biti direktno sprovedeni u pritvor.

Tačnije, budući da je za njima ranije bila raspisana potjernica, automatski Kantonalni sud Sarajevo odredio je pritvor ovim pljačašima nakon hapšenja, te će oni narednih mjesec dana provesti u jednom od Kazneno-popravnih zavoda, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Martinović i Mrav uhapšeni su kao dio razbojničke bande, koja se sumnjiči za pljačke poslovnica tržnog centra Bingo. Tokom jučerašnjeg hapšenja dvojice odbjeglih članova pronađeni su oružje i novac koji se mogu povezati sa krivičnim djelima, baš kao i kod ranije uhapšenih Harisa Priganice, Mugdima Omanovića i Mirze Turkovića

Ova trojica uhapšeni su 11. decembra u združenoj akciji Ministarstava za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, a svi su prebačeni u pritvor zbog sumnje da bi mogli prikrivati dokaze, ponoviti krivično djelo ili boravkom na slobodi uznemiriti javnost.

Tokom prvog hapšenja, pretreseno je šest stanova, te je tom prilikom pronađeno niz predmeta koji su bili dio izvršenja krivičnih djela. Tačnije, pronađene su puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforma policije, rotaciona svjetla, registarske tabile i drugo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Također, prilikom pretresa oduzeta su i četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

Prilikom ovih pljački, podsjećamo, otuđena je svota novca u iznosu od gotovo 170.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije