Nakon 13 dana opsažne potrage pronađeno beživotno tijelo Bosanke

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 13 dana opsažne potrage pronađeno beživotno tijelo Bosanke
GSS BiH / Tijelo pronađeno u Bosni

Pripadnici Gorskih službi spašava i AKK Duga danas su nakom 13 dana  potrage u rijeci Bosni kod Žepča pronašli beživotno tijelo žene iz Žepča.

Pripadnici gorskih službi spašavanja, u saradnji sa lokalnim stanovništvom, pronašli su danas beživotno tijelo ženske osobe za koju se sumnja da je nestala M.P. za kojom se tragalo. 

Opsežno su pretraživali korito na dionici općina Žepče-Zavidovići, gdje je uslijedio poziv od mještana koji su posumnjali da su zapazili tijelo u koritu rijeke Bosne. 

"Nažalost, nakon pristupa čamcem, pronađeno je beživotno tijelo. Mjesto pronalaska je na lokalitetu Dolac, općina Zavidovići. Prema protokolu, pripadnici GSS-a su tijelo izvukli do obale, a daljnju proceduru su preuzeli nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo. Ovakvom akcijom još jednom je pokazana snaga i važnost djelovanja GSS, ali i odgovornost građana", kazali su iz GSS-a te porodici nastradale izrazili saučešće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije