Na Vlašiću uhapšen pripadnik FUP-a: S prijateljem, pijan izazvao incident

E. H.
Na Vlašiću uhapšen pripadnik FUP-a: S prijateljem, pijan izazvao incident
Avaz / Ilustracija
Dvije osobe, među kojima i jedan od pripadnika Federalne uprave policije, uhapšeni su nakon što su u noći sa subote na nedjelju izazvale incident na Vlašiću.

Tačnije, te dvije osobe uhapšene su jer su u alkoholiziranom stanju izazvale incident sa zaštitarima jednog od događaja na ovoj bh. planini, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

"Uhapšene su dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon čega su sprovedenu u Policijsku stanicu u Travniku, te se protiv njih provode zakonski propisane mjere i radnje", dodao je Hodžić.

Nezvanično, tokom hapšenja je otkriveno da je riječ o osobama inicijala P. A. i I. Ž., od kojih je jedan pripadnik Federalne uprave policije.

Kratkom istragom ustanovljeno je da je pripadnik FUP-a psovao zaštitarima jer ga, u vidno pijanom stanju, nisu htjeli pustiti unutar zatvorenog objekta, te će u okviru istrage i FUP-u biti proslijeđen službeni nalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije