Na licu mjesta: Policija večeras na poznatom okupljalištu migranta na Stupu

0
Radiosarajevo.ba
Na licu mjesta: Policija večeras na poznatom okupljalištu migranta na Stupu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policija je večeras na poznatom okupljalištu migranata u sarajevskom naselju Stupu, u ulici Munira Gavrankapetanovića. Radi se o objektu na mjestu stare pijace, u kojem MUP KS često ima posla. 

Za sada nije poznato da li ova policijska aktivnost ima veze sa sinoćnjim ubistvom na Ilidži, kada je smrtno stradao Jasmin Berović iz Hadžića.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za opdnose s javnošću MUP-a KS nije mogao precizirati o čemu se tačno radi, kazavši kratko da "policija radi svoj posao". 

Podsjetimo, tragični zločin dogodio se sinoć u ulici Barska, u Otesu, oko 22.25h, a Berović je ubijen nakon tuče više lica. 

Za njegovo ubistvo osumnjičena su tri NN migranta. 

Kako je večeras saopćeno iz MUP-a KS, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju vezanom za događaj u ulici Barska, područje općine Ilidža, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se u vrijeme istog na navedenom mjestu nalazilo lice inicijala A.H., rođen 1986.godine, državljanin Maroka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije