Na Ilidži nestala državljanka Kuvajta, porodica moli za pomoć

S. H.
Na Ilidži nestala državljanka Kuvajta, porodica moli za pomoć
Prije dva dana u Sarajevu je nestala državljanka Kuvajta Huda Alazmi.

Huda Alazmi (31) nestala je na području općine Ilidža, a njena porodica moli sve one koji mogu pomoći da jave bilo kakve informacije koje imaju o njoj.

"Sedmog augusta oko 12:30 sati u prostorijama Pete policijske uprave osoba inicijala A. N. A. prijavila je nestanak H. N. A. (1986). O ovom slučaju obaviješten je i tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je i raspisana potraga za nestalom osobom. Potraga za nestalom se nastavlja", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Nestala Kuvajćanka je u našu zemlju došla kao turista s braćom i sestrama, te su se nastanili u privatnoj kući na Ilidži u kojoj su smjestili u nedjelju.

U ponedjeljak ujutro njena porodica je primijetila da je nema, te su krenuli u višesatnu potragu, nakon čega je slučaj prijavljen i policiji.

O nestanku Kuvajćanke obaviještene su sve nadležne institucije: policijske agencije, sarajevske bolnice, te ambasada Kuvajta u BiH. 

Huda Alazmi visoka je 157 centimetara i ima 53 kilograma.

Ukoliko neko ima informacija o nestaloj Hudi, može se javiti njenom bratu Abdulazizu Alazmiju na brojeve telefona +96550508010 i 061036913, ali i policiji na dobro poznate brojeve 122, te u najbližu policijsku stanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije