Na graničnom prelazu Gradiška zaplijenjeno 1.500 tableta apaurina

AA
Na graničnom prelazu Gradiška zaplijenjeno 1.500 tableta apaurina
PrtScr / Apaurin

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH zaplijenili su 1.500 tableta apaurin na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška

Otkrivene su u kutiji od keksa ispod sjedišta prilikom granične kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Sanski Most – Kranjska Gora.

U vezu s ovim događajem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine koji su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu "neovlašten promet opojnim drogama“.

Službenici JGP Orašje lišili su slobode S.B. (1998.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela "teška tjelesna ozljeda“ i "oduzimanje tuđe pokretnine“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Tuzla.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška lišen je slobode Č.K. (1982.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela "oštećenje tuđe stvari“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na ulasku u BiH na prelazu Gradiška, službenici ove jedinice lišili su slobode E.Š. (1982.). Ustanovljeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela "krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije