Na bh. cestama izgubljen još jedan život: U saobraćajnoj nesreći poginuo vozač autobusa

0
Radiosarajevo.ba
Na bh. cestama izgubljen još jedan život: U saobraćajnoj nesreći poginuo vozač autobusa
Foto: Tuzlanski.ba / Ilustracija/ Autobus

U Tuzli je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Kako je rekla glasnogovornica MUP-a TK Adnana Sprečić za portal Radiosarajevo.ba, u nesreći je učestvovao autobus, a stradali je vozač autobusa, inicijala A.Š., rođen 1996. godine.

"Dana 27.10.2023 godine, oko 16.50 sati PS Zapad prijavljeno je od strane SHMP Doma zdravlja Tuzla da se u ulici Nikole Tesle u Tuzli (koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom) dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla", poručila je glasnogovornica.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad, a ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, vozača autobusa inicijala A.Š., rođen 1996. godine. Također se na licu mjesta nalaze dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla. 

Uviđaj je u toku, te se po nalogu i pod nadzorom Tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda. Neslužbena informacija je da je vozač bio sam u autobusu te da je vjerovatno završavao sa vožnjom kada dogodila nesreća.

"Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja", zaključila je portparolka MUP-a TK Adnana Sprečić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije