Muškarac koji se objesio je Benan Dorić, jedan od optuženih u predmetu 'Lutka'

Radiosarajevo.ba
Muškarac koji se objesio je Benan Dorić, jedan od optuženih u predmetu 'Lutka'

U dvorištu kuće koja se nalazi u ulici Hasana Bibera 27, u sarajevskom naselju Velešići, večeras oko 17.45 sati pronađeno je beživotno tijelo muškarca, potvrđeno nam je u Dežurnom operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U naselju Velešići pronađeno beživotno tijelo muškarca

Prema prvim rezultatima uviđaja, riječ je o samoubistvu. Kako Avaz.ba nezvanično saznaje, riječ je o Benanu Doriću koji je prije nekoliko dana izašao iz pritvora nakon što mu je u Općinskom sudu Sarajevo, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivnje, izrečena presuda od godinu i po zatvora.

Dorić je, podsjećamo, 23. septembra prošle godine u svojoj vili "Selin" u ulici Hasana Bibera u sarajevskom naselju Velešići namjerno izazvao eksploziju plina, jer je na taj način htio počiniti samoubistvo.

Prema optužnici, eksploziju je izazvao tako što je presjekao armirano crijevo plinske instalacije, preko kojeg se plinom napaja grijno tijelo na zidu u kupatilu. Plin je počeo nekontrolirano istjecati, što je, u kontaktu sa zrakom, stvorilo eksplozivnu smjesu, a u trenutku kada je upalio upaljač, izazvao je eksploziju.

Tom prilikom su, osim njega, teške povrede zadobile i njegova supruga Azra (27) i majka Jasminka (76), dok je Dorićeva kćerka S. D. prošla bez povreda.

Njegova supruga i majka povrijeđene su dok su, navodno, pokušavale razvaliti vrata kupatila kako bi ušle i spasile mu život.

Dorić je, inače, jedan od optuženih u predmetu "Lutka", koji vodi Tužilaštvo BiH. U tom predmetu izrečene su mu mjere zabrane, između ostalog napuštanja države. Osumnjičen je i da je 24. novembra 2010. godine u ulici Betanija u Sarajevu pokušao ubiti Envera Suljagića, predsjednika Udruženja "Sarajevotaxi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije