MUP se oglasio o dvije teške saobraćajne nesreće u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
MUP se oglasio o dvije teške saobraćajne nesreće u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Jučerašnji udes na Ilidži

MUP Kantona Sarajevo oglasio se nakon jučerašnje dvije saobraćajne nesreće.

Dana 23.2.2021.godine u 14:40 sati, na raskrsnici ulica Butmirska cesta i Hrasnička cesta, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke "VW Golf VI", reg oznaka J82-K-140, kojim je upravljao vozač V. P., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke "Ford Focus", reg. oznaka O26-E-049, kojim je upravljao vozač I. H., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila "Ford" - dijete, rođeno 2015. godine, nastanjeno u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za dječiju hirurgiju zadržano na daljem liječenju.

Teške tjelesne povrede je zadobio vozač I. H., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, otpušten na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Kada je riječ o drugoj saobraćajnoj nesreći, MUP je saopćio:

Dana 23.2.2021.godine u 8:55 sati u mjestu Lužani, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F. B., rođen 1966. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke "BMW", reg. oznaka E54-T-866, kojim je upravljao vozač K. H., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F. B., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije