MUP se oglasio nakon jučerašnje tuče na Ilidži: Ko je uhapšen, a ko povrijeđen

Radiosarajevo.ba
MUP se oglasio nakon jučerašnje tuče na Ilidži: Ko je uhapšen, a ko povrijeđen
Foto: Radiosarajevo.ba / Uviđaj nakon tuče na Ilidži

Kako smo izvijestili, jučer, u poslijepodnevnim satima, u sarajevskom naselju Ilidža došlo je do tuče u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Sarajevo: Tuča na Ilidži, ima povrijeđenih

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je stigla i informacija o izvještaju koji je sačinjen nakon incidenta.

Naime, sve se dogodilo prije 16 sati, u ulici Mala Aleja, općina Ilidža.

Nakon tuče, uhapšen je maloljetni državljanin Maroka, i to pod optužbom da je K.B, državljaninu Turske, nanio tjelesne povrede. Turčin K.B, doznaje portal Radiosarajevo.ba, već neko vrijeme živi na sarajevskoj Ilidži.

Maloljetni Marokanac rođen je 2003. godine, a njegovi inicijali su J.A.

"O hapšenju je upoznat dežurni tužilac za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon lišenja slobode, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Pete PU nastavljaju rad na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela", navode iz MUP-a.

Nezvanično, tuča je počela između grupe ljudi, a kulminirala je kada je maloljetni Marokanac izvukao nož.

Tuča je počela u bašti ugostiteljskih objekata, pa su nasilnici bacali i staklene flaše, te su gosti koji su sjedili ispred lokala završili s lakšim povredama.

Uviđaj nakon tuče na Ilidži - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Uviđaj nakon tuče na Ilidži

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije