BiH / MUP SBK: Apel građanima zbog novorođenčeta pronađenog u Bugojnu

15. 09. 2021. u 11:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Apel građanima u vezi sa rasvjetljavanjem slučaja pronađenog tijela novorođenčeta u Bugojnu, upućen je od strane MUP-a SBK.

Zamolili su da, ukoliko neko ima bilo kakve informacije u vezi sa tim slučajem, prijave to u najbližu policijsku stanicu.

Naime, kako su iz MUP-a SBK objavili 5. septembra 2021. godine oko 15:10 sati, u Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je u ulici Rostovska, općina Bugojno, ispod mosta u rijeci Vrbas, pronađeno beživotno tijelo novorođenčeta.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi prijavljenog događaja.

"S obzirom da je poduzimanje navedenih aktivnosti još u toku, molimo građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ovog događaja, da iste jave u najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122, ili na broj operativnog centra MUP-a SBK/KSB: 030/546-208, ili putem e-maila: [email protected] Građani za sve dostavljene informacije mogu ostati u potpunosti anonimni", naglasili su iz MUP-a SBK.

Podsjetimo, rezultati obdukcije tijela novorođenčeta koje je 5. septembra pronađeno kod Vrbaskog mosta u Bugojnu, pokazali su da je beba umrla od posljedice utapanja.

Istražitelji MUP-a SBK ovo kazneno djelo vode kao ubistvo, a u toku su detaljne istražne radnje u pokušaju pronalaska roditelja novorođenčeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA