MUP objavio detalje pucnjave na Ilidži: Potvrđeno da je ranjen radnik pijace

Radiosarajevo.ba
MUP objavio detalje pucnjave na Ilidži: Potvrđeno da je ranjen radnik pijace
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jučer se na sarajevskoj Ilidži, u 14 sati i 35 minuta, dogodila pucnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Pucnjava se dogodila na parkingu kod pijace i to zbog svađe oko parking mjesta.

Ilidža: Policija traga za počiniocem, poznato zdravstveno stanje ranjenog muškarca

"Povrijeđeni je zadržan u bolnici, a u pitanju su lakše tjelesne povrede. Ranjen je R. H. Za počiniocem se traga. Uviđaj je još uvijek toku", rekli su jučer iz MUP-a Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Policija traga za počiniocem, a nezvanične informacije kažu kako je ranjen šef pijace Refik Hajrudinović. Jutros su stigli i novi detalji iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pucnjava se, kako navode, dogodila u ulici Ustanička do broja 2.

"Ranjen je zaposlenik parking prostora pijace u ulici Pijačna, R.H., rođen 1964. godine", navode iz MUP-a.

Kako su otkrili, osoba koja je pucala (i dalje se navodi kao NN - nepoznata, op.pr.) i još jedno lice koje je bilo u vozilu na mjestu suvozača, pobjegli su i za njima se još uvijek traga.

"Povrijeđenom licu je na mjestu događaja ukazana ljekarska pomoć od strane ZZHMP KS, nakon čega je prebačen u bolnicu "Prim dr. Abdulah Nakaš" gdje je od strane ljekara konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede. Uviđaj po naredenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili su dežurni OKP-e radnik Pete PU i krim. tehničar Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a KS.

Policijski službenici Pete PU nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije