MUP o nesreći u Sarajevu: Evo za šta sve sumnjiče taksistu koji je udario 58-godišnjaka na romobilu

3
Radiosarajevo.ba
MUP o nesreći u Sarajevu: Evo za šta sve sumnjiče taksistu koji je udario 58-godišnjaka na romobilu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sudar u ulici Zmaja od Bosne

U Sarajevu, kod hotela Holiday, u četvrtak, 4. jula, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo taxi vozilo i romobil, prilikom čega je jedna osoba povrijeđena.

Kako smo jučer pisali, nakon nesreće uhapšen je vozač taksija, koji je vidno bio pod utjecajem alkohola te ometao policiju u obavljanju uviđaja. A, danas su se o svemu oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Dana 4. jula 2024. godine u 13.15 sati na pješačkom prelazu preko ulice Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom od strane putničkog motornog vozila VW Golf VI, kojim je upravljao B.D., rođen 1979. godine, nastanjen u Sarajevu došlo je do udara u električni romobil Segway, kojim je upravljao E.Dž., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu.

Subašić: Vojska Srbije (opet) u BiH - hibridna vježba prelaska "srpske čizme" preko Drine!

Subašić: Vojska Srbije (opet) u BiH - hibridna vježba prelaska "srpske čizme" preko Drine!

U ovoj saobraćajnoj nezgodi tešku tjelesnu povredu zadobio je 58-godišnji E.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača B.D. utvrđeno je prisustvo 1,47 promila alkohola u organizmu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, Ugrožavanje javnog saobraćaja i Ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti (član 336. stav 1. u vezi člana 332. stav 1. i člana 333. stav 1. KZ FBiH), 45-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Također, osumnjičeni je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem, odnosnom glasnom vikom i galamom, čime je počinio prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije